Vi glæder os allerede til julen her på Sophienholm, hvor forberedelserne er i fuld gang.
Julekortet starter slut november og forsætter året ud.
Frokosttallerken
Bestående af 3 anretninger; koldt & lunt.
Kryddersild, Pandestegt rødspætte og Roastbeef
Serveres med behørig garniture, hjemmebagt surdejsbrød, rugbrød og rørt smør.
Kr. 219,-
Akvavitsild
Øko rygeostcreme, crudité af radiser, løg og smilende æg.
Kr. 89,-
Kryddersild
Løgringe, kapers, karse og smilende æg.
Kr. 89,-.
Croquette – Vegansk
Med urte mayo, grillet aubergine, syltede tomater, hummus,
hjerte salat, citron vinaigrette og ærteskud.
Kr. 165,-
Svampetoast
Med østershatte, bøgehat, portobello, kantareller,
sauteret spinat, skalotteløg og citronskal.
Kr. 165,-
Tilkøb: Pocheret æg – Kr. 15,-
Pandestegte rødspættefileter
Hertil fennikelsalat, citron og remoulade vendt med krydderurter.
Kr. 165,-
Hummer bisque
Med kammuslinger, purløg, porre og jordskokker.
Kr. 165,-
Skindstegt Kulmule
Med hokkaido puré, forårsløg, syltede grønne jordbær, kartofler og hummer-fumé.
Kr. 195,-
Rejer i tomat
Tomat mayonnaise, blødkogt æg, ørredrogn, maltgrene og smør ristet brioche brød.
Kr. 165,-
Pariserbøf
Med rødbedepickles, rødløg, kapers, persille, peberrod og rå æggeblomme.
(Stegt medium rare)
Kr. 168,-
Krondyrfilet
Med vildtsvampe, selleri puré, pak-choy, kartofler, honningstegte tranebær og morkelsauce.
Kr. 195,-
3 gode oste
Serveres med kompot, nødder, oliven og ristet rugbrød.
Kr. 135,-
Julemenu 2024
Juletallerken
Julesild, gravad laks & rullesteg af svin.
219,-
Julebord
Julebord bestående af 6 anretninger – serveres løbende – koldt og lunt:
Julesild, gravad laks, rødspættefilet, and og rullesteg. Alt serveres med tilhørende garniture.
Afsluttes med Ria á la mande.
(Skal bestilles til hele bordet – min. 2 kuverter).
398,-
Klassisk julesild
Løgringe, syltede sennepskorn og smilende æg.
89,-
Gravad laks
Citrusgele, kørvelcreme, syltede sennepskorn og aromatiske krydderurter.
160,-
Håndpillede rejer
Smilende æg, maltgrene, hjemmerørt tomatmayonnaise, ørredrogn og grillet citron.
155,-
Pandestegt rødspættefilet
Fennikelsalat, citron og hjemmelavet remoulade vendt med krydderurter.
165,-
Rullesteg af dansk velfærdsgris
Rullesteg af svinebryst med æbler/svesker, brunede kartofler,
sprøde flæskesvær, hjemmelavet rødkål og passende sauce.
175,-
Andebryst
Tranebærglaseret andebryst med confiteret andelår i fillodej,
cordinal-puré, stegte æbler – hertil delikat andesauce.
185,-
Chevre chaud
med bagte rødbeder, honningstegte pærer, ristede pistagenødder og brøndkarse.
155,-
Sophienholms Julesalat
med rødvinssvesker, bagte løg smagt til med ingefær, frisk appelsin og saltede nødder.
145,-
Grønkålssuppe
med æbler, ristede græskarkerner og grønkålschips.
135,-
Skindstegt Kulmule
Med hokkaidopuré, forårsløg, syltede grønne jordbær, kartofler og hummer-fumé.
195,-
3 modne oste
med ristet rugbrød og sødt
119,-
Sødt
Udvalg af husets hjemmebagte kager med creme fraiche eller flødeskum og kompot
60,-
Ris a la mande
med kirsebærsauce tilsmagt med Amarenakirsebær og brændte mandler
60,-
Hjemmebagte brunkager
32,-
Husets Gløgg med brunkager
70,-
Velbekomme & glædelig jul