Jul på Sophienholm 2024

Vi glæder os allerede til julen her på Sophienholm, hvor forberedelserne er i fuld gang.
Julekortet starter slut november og forsætter året ud.

Frokosttallerken
Bestående af 3 anretninger; koldt & lunt.
Kryddersild, Pandestegt rødspætte og Roastbeef
Serveres med behørig garniture, hjemmebagt surdejsbrød, rugbrød og rørt smør.
Kr. 219,-

Akvavitsild
Øko rygeostcreme, crudité af radiser, løg og smilende æg.
Kr. 89,-

Kryddersild
Løgringe, kapers, karse og smilende æg.
Kr. 89,-.

Croquette – Vegansk
Med urte mayo, grillet aubergine, syltede tomater, hummus,
hjerte salat, citron vinaigrette og ærteskud.
Kr. 165,-

Svampetoast
Med østershatte, bøgehat, portobello, kantareller,
sauteret spinat, skalotteløg og citronskal.
Kr. 165,-
Tilkøb: Pocheret æg – Kr. 15,-

Pandestegte rødspættefileter
Hertil fennikelsalat, citron og remoulade vendt med krydderurter.
Kr. 165,-

Hummer bisque
Med kammuslinger, purløg, porre og jordskokker.
Kr. 165,-

Skindstegt Kulmule
Med hokkaido puré, forårsløg, syltede grønne jordbær, kartofler og hummer-fumé.
Kr. 195,-

Rejer i tomat
Tomat mayonnaise, blødkogt æg, ørredrogn, maltgrene og smør ristet brioche brød.
Kr. 165,-

Pariserbøf
Med rødbedepickles, rødløg, kapers, persille, peberrod og rå æggeblomme.
(Stegt medium rare)
Kr. 168,-

Krondyrfilet
Med vildtsvampe, selleri puré, pak-choy, kartofler, honningstegte tranebær og morkelsauce.
Kr. 195,-

3 gode oste
Serveres med kompot, nødder, oliven og ristet rugbrød.
Kr. 135,-

 

Julemenu 2024

Juletallerken
Julesild, gravad laks & rullesteg af svin.
219,-

Julebord
Julebord bestående af 6 anretninger – serveres løbende – koldt og lunt:
Julesild, gravad laks, rødspættefilet, and og rullesteg. Alt serveres med tilhørende garniture.
Afsluttes med Ria á la mande.
(Skal bestilles til hele bordet – min. 2 kuverter).
398,-

Klassisk julesild
Løgringe, syltede sennepskorn og smilende æg.
89,-

Gravad laks
Citrusgele, kørvelcreme, syltede sennepskorn og aromatiske krydderurter.
160,-

Håndpillede rejer
Smilende æg, maltgrene, hjemmerørt tomatmayonnaise, ørredrogn og grillet citron.
155,-

Pandestegt rødspættefilet
Fennikelsalat, citron og hjemmelavet remoulade vendt med krydderurter.
165,-

Rullesteg af dansk velfærdsgris
Rullesteg af svinebryst med æbler/svesker, brunede kartofler,
sprøde flæskesvær, hjemmelavet rødkål og passende sauce.
175,-

Andebryst
Tranebærglaseret andebryst med confiteret andelår i fillodej,
cordinal-puré, stegte æbler – hertil delikat andesauce.
185,-

Chevre chaud
med bagte rødbeder, honningstegte pærer, ristede pistagenødder og brøndkarse.
155,-

Sophienholms Julesalat
med rødvinssvesker, bagte løg smagt til med ingefær, frisk appelsin og saltede nødder.
145,-

Grønkålssuppe
med æbler, ristede græskarkerner og grønkålschips.
135,-

Skindstegt Kulmule
Med hokkaidopuré, forårsløg, syltede grønne jordbær, kartofler og hummer-fumé.
195,-

3 modne oste
med ristet rugbrød og sødt
119,-

Sødt

Udvalg af husets hjemmebagte kager med creme fraiche eller flødeskum og kompot
60,-

Ris a la mande
med kirsebærsauce tilsmagt med Amarenakirsebær og brændte mandler
60,-

Hjemmebagte brunkager
32,-

Husets Gløgg med brunkager
70,-

Velbekomme & glædelig jul